Smazání příspěvku

smazání příspěvku
  1. Klikněte na „Příspěvky“.
  2. Najeďte myší na příspěvek, který chcete smazat a klikněte na „Odstranit“.
smazání několika příspěvků
  1. Označte zatržením příspěvky, které chcete smazat.
  2. V seznamu vyberte položku „Odstranit“.
  3. Klikněte na tlačítko „Použít“.
smazání příspěvku v editaci
  1. Příspěvek je možné smazat také přímo v editaci. Klikněte na tlačítko „Odstranit“.

Po smazání je příspěvek umístěn do koše, odkud je možné ho obnovit.

Změna stavu příspěvku 2

Může se stát, že budete chtít svůj příspěvek (blogový článek, novinku) skrýt, aby nebyl veřejně dostupný, ale přitom budete chtít, aby byl v administraci stále k dispozici. Toho dosáhnete změnou stavu příspěvku.

změna stavu příspěvku
  1. V detailu příspěvku klikněte na „Přepnout na koncept“.
uložení konceptu
  1. Pokud budete příspěvek upravovat a chcete jej stále udržovat jako koncept, změny uložíte kliknutím na tlačítko „Uložit koncept“.
  2. Pokud chcete příspěvek zveřejnit, klikněte na tlačítko „Publikovat“.

Stejný postup je možné použít také u stránek.

Zobrazení uživatelských polí 2

Uživatelská pole umožňují provádět různá další nastavení stránky metodou klíč: hodnota. Pokud uživatelská pole v editaci stránky nevidíte, použijte následující postup.

nastavení uživatelských polí - krok 1
  1. Klikněte na ikonu pro nastavení více možností a nástrojů.
  2. Klikněte na „Předvolby“.
nastavení uživatelských polí - krok 2
  1. Zatrhněte „Uživatelská pole“.
  2. Klikněte na tlačítko „Povolit a načíst znovu“.
nastavení uživatelských polí - krok 3
  1. Nyní byste v dolní části editace stránky měli vidět nastavení uživatelských polí.

Editace sloupců

editace sloupců - krok 1
  1. Klikněte na ikonu pro přidání nového bloku.
  2. Otevřete skupinu „Vzhled“.
  3. Zvolte blok „Sloupce“.
editace sloupců - krok 2
  1. Zvolte rozvržení sloupců.
editace sloupců - krok 3
  1. Klikněte pro zvolení bloku, který bude do sloupce umístěn.
  2. Vyberte požadovaný blok, např. „Odstavec“.
editace sloupců - změna počtu sloupců
  1. V nastavení bloku je možné změnit počet sloupců.

Přepnutí stránky na koncept

přepnutí stránky na konept - krok 1
  1. Klikněte na odkaz „Přepnout na koncept“.
přepnutí stránky na konept - krok 2
  1. Jakmile ukončíte úpravy a budete chtít stránku udržet v režimu koncept (neveřejnou), klikněte na odkaz „Uložit koncept“.

Návrat k původnímu editoru

Pokud jste aktualizovali váš WordPress na nejnovější verzi, máte k dispozici pro úpravu stránek a příspěvků zcela nový editor s názvem Gutenberg. Pokud vám nový editor nevyhovuje nebo negativním způsobem ovlivňuje dosavadní funkčnost, je možné se vrátit ke starému editoru TinyMCE. Stačí nainstalovat plugin s názvem Classic Editor. Postup instalace pluginu najdete v tomto návodu.

Instalace pluginů

instalace pluginu - krok 1
  1. Klikněte na „Instalace pluginů“.
instalace pluginu - krok 2
  1. Do pole vložte název pluginu. Vyhledávání se spustí automaticky.
  2. Klikněte na tlačítko „Instalovat“.
instalace pluginu - krok 3
  1. Klikněte na tlačítko „Aktivovat“.

Zobrazení stručného výpisu příspěvku

Tento návod se týká starších verzí WordPressu před editorem Gutenberg, který se používá od verze 5.0.

Stručný výpis příspěvku využívají šablony např. v přehledu nejnovějších článků na úvodní stránce.

zobrazení stručného výpisu příspěvku - krok 1
  1. Klikněte na „Nastavení zobrazených informací“.
  2. Zatrhněte „Stručný výpis příspěvku“.
zobrazení stručného výpisu příspěvku - krok 2
  1. Pod editorem se zobrazí pole pro vložení stručného výpisu.

Zobrazení uživatelských polí

Tento návod se týká starších verzí WordPressu před editorem Gutenberg, který se používá od verze 5.0.

Uživatelská pole umožňují provádět různá další nastavení stránky metodou klíč: hodnota. Pokud uživatelská pole v editaci stránky nevidíte, použijte následující postup.

Pokud používáte novější verzi WordPressu s editorem Gutenberg, najdete postup v tomto návodu.

nastavení uživatelských polí - krok 1
  1. Klikněte na „Nastavení zobrazených informací“.
nastavení uživatelských polí - krok 2
  1. Zatrhněte „Uživatelská pole“.
  2. Nyní byste v dolní části editace stránky měli vidět nastavení uživatelských polí.

Obnovení smazaného příspěvku

Když v administraci smažete příspěvek, není hned trvale smazán, ale umístí se do koše, kde zůstává po dobu 30 dní, než je definitivně odstraněn. Během této doby máte možnost jej obnovit.

obnovení smazaného příspěvku - krok 1
  1. V přehledu příspěvků klikněte na „Koš“.
obnovení smazaného příspěvku - krok 2
  1. Klikněte na „Obnovit“.

Stejný postup je možné použít také u stránek.